Stilte en leiderschap in organisaties

Wil je met jouw organisatie of team meer ruimte creƫren voor reflectie en stilte? Wil je de balans bewaken tussen hard werken en rust nemen? Dat kan samen met OBL. Lees hier meer over ons aanbod en neem vrijblijvend contact op.

We leven in een tijd die steeds meer van ons vraagt. Als je niet stevig staat, dan is de kans groot dat je het gevoel hebt dat je continu achter de feiten aanloopt. Succesvolle teams doen het anders. Succesvolle teams maken bewust tijd voor rust, reflectie en stilte.


Type: Maatwerk

Startdatum: In overleg

Duur: Een dag

Locatie: In overleg

Voor wie: Teams

Neem contact op

De kracht van stilte

Stilte en inspiratie

Het is niet populair om te zeggen, maar steeds meer mensen en teams voelen zich vaak hulpeloos en hebben het gevoel continu achter de feiten aan te lopen. Dat komt vooral omdat we niet meer stilstaan. Waar geen stilte is, is geen inspiratie, bezieling en vernieuwing. Hoe kun je daarom de balans bewaken in een wereld die steeds meer van je vraagt? Hoe zorg je voor rust binnen je organisatie? En welke voordelen heeft het om geen haast te hebben als team?

'De stilte dag is voor mij als mens en ondernemer een dag om te luisteren naar wat echt belangrijk is. Deze dag maakt nog maanden het verschil in privƩ en business!'

- Ervaring deelnemer Stiltedag

Hier versterken wij jouw team mee

Een stiltedag lijkt lastig, omdat onze dagelijkse bezigheden vaak worden omgeven door communicatie en interactie via verschillende kanalen. Maar juist te midden van deze overvloed aan prikkels en in- en output is het goed om stil te leren zijn. Een stiltedag met jouw team zorgt voor verbinding op een non-verbale manier en brengt iedereen dichter bij elkaar. Juist in stilte kun je veel delen en de verbinding met elkaar opzoeken en verstevigen. Onder begeleiding van Ć©Ć©n van de leermeesters van OBL kaderen we de denkrichtingen en laten we je in stilte de verdieping opzoeken.

Hoe doen wij dat?

We faciliteren altijd minimaal Ć©Ć©n stiltedag. Afhankelijk van de wensen, duurt deze dag van 08.30 uur tot 21.00 uur. EĆ©n van de leermeesters van OBL begeleidt de dag met daarin verschillende gemeenschappelijke stiltemomenten en meditaties. Tijdens deze meditaties delen we vragen en overwegingen die gerelateerd zijn aan het moment (de maand, het seizoen) of het team-thema. Lunch en diner worden, in stilte, verzorgd.

Om op een andere manier in contact te komen met jezelf en met jouw team, beleef je de stiltedag altijd zonder telefoon, mail, social media, boeken of kranten.

Dit is het resultaat:

  • Meer aandacht voor de menselijke kant.
  • Echte rust en ruimte te midden van de drukte.
  • Nieuwe energie voor groei en vernieuwing.
  • Gevoel van eenheid en verbinding binnen het team.
  • Bewuste aandacht voor een natuurlijk ritme van groei, verwerking en stilte.
'Voor mij is een dag in stilte doorbrengen een cadeau. Ik kom daarmee in een diepe fijne rust en neem alles om me heen en in mezelf met meer helderheid waar. Meer bewust leven, een absolute aanrader.'

- Ervaring deelnemer Stiltedag

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Marcel Tjepkema om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Stuur een mail naar marcel.tjepkema@businessleaders.nl of bel direct naar 06-20979736.

Neem contact op