De kracht van bosbaden

Zijn de prikkels op je werk jouw team soms te veel? Wil je investeren in de gezondheid en vitaliteit van je medewerkers? Dat kan samen met OBL. Lees hier meer over ons aanbod en neem vrijblijvend contact op.

Stap met je collega’s uit de dagelijkse hectiek in een bosbad. Tijdens een bosbad ga je niet letterlijk het water in, maar dompel je jezelf onder in de natuur. Bosbaden biedt ontspanning, inspiratie, hernieuwde focus én verheldert en versterkt de onderlinge relaties. Ook de wetenschap toont aan dat bosbaden belangrijk is om vitaal en gezond te blijven en burn-outs te voorkomen.


Type: Iedereen

Startdatum: In overleg

Duur: In overleg

Neem contact op

Vertragen en inspiratie opdoen

Bosbaden in de natuur

In een wereld waar de tijd nooit stil lijkt te staan, is het moeilijk om in een team verbonden te blijven met jezelf en elkaar. We proberen het tempo van de turbulente buitenwereld bij te houden, terwijl ons dit niet verder helpt. Dit terwijl de rust van de natuur juist bevorderlijk is voor de teamdynamiek en het gevoel van onderlinge verbinding. Sta jezelf toe om samen te vertragen en laat het kleinste element je verstillen. Bosbaden is voor iedereen, je hebt er geen voorkennis voor nodig - alleen de bereidheid om je laptop even thuis te laten en stil te staan.

i

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Marcel Tjepkema om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Stuur een mail naar marcel.tjepkema@businessleaders.nl of bel direct naar 06 20979736.

Namens de Provincie Utrecht:

"Omdat we het team ook een moment van rust en bezinning gunnen hebben wij OBL benaderd om een bosbad sessie te organiseren"

- Hans Mertens & Bas van der Schalie

Bosbaden met je team

Een workshop bosbaden maken we voor jouw team geheel op maat en stemmen we af op de grootte en behoefte van jouw team. Zo bepalen we de exacte invulling, duur en locatie. Om je een idee te geven van de invulling van zo’n workshop: een bosbad van drie uur bestaat uit een korte introductie, een drietal oefeningen, gelegenheid om ervaringen te delen en een afsluitende ceremonie. Deze stressverlagende oefeningen kun je vervolgens op elk gewenst moment inzetten. Bijvoorbeeld thuis, of juist op het werk.

Complete teamdag

Bosbaden kan in heel Nederland gegeven worden. Onze bosbadgids kan adviseren bij het vinden van een geschikte locatie. Natuurlijk kun je ook kiezen voor Buitenplaats Doornburgh: centraal gelegen in Maarssen en het thuis van OBL. In dit geval kan gastronomische bistro De Zusters aansluitend een lunch, borrel of diner verzorgen. Zo maak je van het bosbaden een uitgelezen gelegenheid om in ongedwongen sfeer ervaringen uit te wisselen. Doornburgh biedt tevens de mogelijkheid een fraaie ruimte te huren en een training Bosbaden te combineren met een teamdag, strategiesessie of bijzonder overleg.

Dit is het resultaat:

  • Versterkt de relatie met natuur en team.
  • Ervaar een diep gevoel van verbondenheid.
  • Verminder stress door het contact met de natuur.
  • Verbeter je immuunsysteem en je concentratie.
  • Leer stress-reducerende technieken

Ontdek de verstilling, vertraging en verwondering

Heb je interesse en wil je afstemmen wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan direct contact via de contactknop hieronder. Liever contact via mail of telefoon? Mail naar info@businessleaders.nl of bel naar 085 - 4833 834.

Neem contact op