Duurzaamheid in organisaties

Wil je als organisatie echt werken aan duurzaamheid? En wil je daarbij zorgen dat jouw mensen van binnenuit gedreven zijn om bij te dragen aan een duurzame toekomst? Dat kan samen met OBL. Lees hier meer over ons aanbod en neem vrijblijvend contact op.

De samenleving vraagt een eerlijk sociaaleconomisch speelveld en een duurzame manier van samenwerken en zakendoen. Wie niet verduurzaamt, zal het in de aankomende jaren steeds moeilijker krijgen. Als je daarom succesvol wilt zijn, dan zal duurzaamheid een van de belangrijkste onderwerpen op de agenda moeten zijn. Samen met OBL werk je aan duurzaamheid en is er niet alleen aandacht voor de technische kant, maar vooral ook voor de menselijke kant.


Type: Maatwerk

Startdatum: In overleg

Duur: 9 maanden

Neem contact op

Duurzaamheid van binnenuit

Werken aan duurzaamheid

Het is duidelijk dat de tijd van vrijblijvendheid ver achter ons ligt. Expert zeggen dat organisaties de aankomende 5 tot 10 jaar niet overleven als zij niet snel duurzaam veranderen. Als organisatie ben je nu of onderdeel van het probleem of onderdeel van de oplossing. Het programma van OBL reikt je als organisatie handvatten aan om je organisatie in een turbulente tijd te leiden naar een toekomst van duurzaamheid.

'Voel je het belang om duurzaamheid een belangrijke rol te geven of zou je in je werk meer met het thema willen doen? Er is geen beter programma om dit te ervaren.'

- Review deelnemer

i

Benieuwd of dit programma ook werkt voor jouw organisatie? Neem contact op met Marcel Tjepkema om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Stuur een mail naar marcel.tjepkema@openbusinessleaders.nl of bel direct naar 06-20979736.

Focus op ervaren

Het is in deze tijd niet voldoende om je uitsluitend te richten op de technische kant van verduurzaming. Zelfs als je alles goed geregeld hebt (technologie, budget, juiste mensen), betekent het niet altijd een stap vooruit. Als je duurzaamheid niet ervaart als iets dat je moet nastreven, dan neem je op cruciale momenten alsnog beslissingen die niet bijdragen. De duurzaamheidsprogrammaā€™s van OBL zorgen er daarom altijd voor dat deelnemers dit inzicht diep van binnen ervaren en van daaruit handelen in hun leven en werk.

Binnen en buiten verbinden

Tijdens het duurzaamheidsprogramma onderzoek je als deelnemer of als team ons Westerse mens- en wereldbeeld in combinatie met de handelingspraktijken van je organisatie. Zo gaan meerdere bijeenkomsten over de binnenkant van duurzaamheid (focus op mens- en wereldbeeld en intrinsieke motivatie) en meerdere bijeenkomsten over de buitenkant van duurzaamheid (focus op de handelingspraktijk van jouw organisatie). Tijdens de laatste bijeenkomst komen de binnenkant en de buitenkant van duurzaamheid samen.

One Planet Academy Stedin

Sinds enkele jaren werken we nauw samen met de Stedin One Planet Academy. Samen hebben we een programma ontwikkeld over de binnen- en buitenkant van duurzaamheid. Wil je meer weten? Klik dan hier.

Dit is het resultaat:

  • Inzicht in het Westerse mens- en wereldbeeld.
  • Inzicht in de relatie tussen cultuur en onze relatie met de natuur.
  • Inzicht in manieren van verbinden met jezelf, elkaar en de leefomgeving.
  • Fundamentele verandering in de manier waarop je duurzaam toepast
  • Doorvertaling van intrinsieke motivatie naar concrete bedrijfsprojecten.
'Je leert over de basis van ons duurzaamheidsdenken en -ervaren en hoe we ons daar als mens toe verhouden. De opleiding biedt een uniek inzicht in hoe we de wereld samen een duurzamer kunnen maken.'

- Review deelnemer

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je interesse en wil je afstemmen wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan direct contact via de contactknop hieronder. Liever contact via mail of telefoon? Mail naar info@businessleaders.nl of bel naar 085 - 4833 834.

Neem contact op